25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βιομηχανικοί Σύνδεσμοι: Άμεση καταγραφή των ζημιών στη Θεσσαλία


Καταγραφή των ζημιών και των δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες της Θεσσαλίας, καθώς και δημιουργία ειδικού γραφείου στη Λάρισα και στον Βόλο για θέματα επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ώστε να παρέχεται κάθε δυνατή πληροφορία και ενημέρωση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, με συμμετοχή εκπροσώπων από τον ΣΕΒ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πέρα από τις εξαιρετικές δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής, η πρώτη εκτίμηση είναι πως η περιφέρεια έχει υποστεί τεράστια καταστροφή σε υποδομές και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων με επακόλουθο τη δυσλειτουργία ή τη διακοπή λειτουργίας τους. Επίσης, καταστροφικό πλήγμα δέχθηκε ο πρωτογενής τομέας.

«Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων των ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κεντρικές και τοπικές Αρχές, ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να οργανωθούν περαιτέρω ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα, που θα αναλάβει την αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

Οι φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της Βιομηχανίας – Μεταποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στέκονται αρωγοί στις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Συνενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προς τις αρμόδιες Αρχές για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας στην αποκατάσταση των καταστροφών και τη στήριξη των πληγέντων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Source link

Facebook