30 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ελληνική Ένωση Τραπεζών προς πληγέντες: Προσοχή στους επιτήδειους – Κίνδυνος υποκλοπής κωδικών τραπεζικών λογαριασμών


Μέσα στις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς, έρχεται και η απόπειρα εξαπάτησής τους από επιτήδειους που προσποιούνται τους «απογραφείς». Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της τονίζει πως: «ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς σας στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας σου ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).

Source link

About The Author

Facebook