30 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Νέοι φόβοι για το Στεφανοβίκειο – Ήχησε το 112 για έξι χωριά γύρω από τη λίμνη Κάρλα


Δεν είναι καλά τα νέα όσον αφορά την λίμνη Κάρλα και τη στάθμη των νερών της.

Όπως φαίνεται στη μελέτη που διεξήγαγε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών τα ύδατα όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά η στάθμη ανεβαίνει προκαλώντας επαύξηση της πλημμύρας στις γύρω περιοχές περιλαμβάνοντας και την Αεροπορική Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, όπου πρόσφατα δεκάδες ελικόπτερα καθηλώθηκαν στο έδαφος , αφού πλημμύρισε το στρατόπεδο όπου σταθμεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τους σχετικούς πίνακες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήχησε το 112 για έξι χωριά γύρω από τη λίμνη

Μήνυμα από το 112 εστάλη στα Κανάλια Μαγνησίας, στο Ριζόμυλο, στο Στεφανοβίκειο, στη Σωτήριο, στη Νίκη και στο Αχίλλειο. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των έξι χωριών. Όλοι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών περιμένουν να δουν τι θα συμβεί, ελπίζοντας πως δεν θα ζήσουν και αυτοί την καταστροφή.

Κίνδυνος για υπερχείλιση της λίμνης Κάρλας

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες ώρες και στα βόρεια της Μαγνησίας στη λίμνη Κάρλα (αρχαία Βοιβηίς) όπου το ύψος των νερών ανεβαίνει συνεχώς και απειλεί να πλημμυρίσει ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις του θεσσαλικού κάμπου μεταξύ των νομών Μαγνησίας και Λάρισας.

Από την υπερχείλιση της Κάρλας, στην οποία κατευθύνονται πλέον τεράστιες ποσότητες υδάτων από τον πλημμυρισμένο Πηνειό,κινδυνεύουν άμεσα όλα τα παρακάρλια χωριά και ο πληθυσμός έχει ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους . Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί Σωτήριο,Νίκη,Μόδεστος,Καστρί και Αμυγδαλή της Λάρισας και οι κωμοπόλεις Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου,αλλά και τα Κανάλια στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους ,αλλά και τους ειδικούς,η έκταση της πλημμυρισμένης λίμνης έφτασε στα επίπεδα του 1960 όταν είχε αρχίσει η αποξήρανσή της,που αποδείχθηκε αποτυχημένη και πενήντα χρόνια αργότερα άρχισαν οι προσπάθειες για την επαναφορά της με τη μορφή ελεγχόμενου μεγάλου ταμιευτήρα που εγκαινιάστηκε το 2018.

Με πληροφορίες από thenewspaper.gr και ΑΜΠΕSource link

About The Author

Facebook