25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Πυροσβεστική: Πιθανόν να ανοίξει σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης


Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξει σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, που παραμένει κλειστή εδώ και μέρες, λόγω της πλημμύρας που προκάλεσε σε τμήματά της η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η εθνική θα δινόταν και πάλι στην κυκλοφορία μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά όπως υπογράμμισε μετά την υποχώρηση των πλημμυρικών φαινομένων, που όπως τόνισε ήταν πολύ έντονα από το 364 χιλιόμετρο έως το 366 χιλιόμετρο, οι εργασίες καθαρισμού έχουν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, γιατί είναι στον τελικό έλεγχο αυτή την στιγμή, καθαρισμού του οδοστρώματος» είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι αρχικά θα δοθεί στην κυκλοφορία μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και στην συνέχεια θα εξεταστούν όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει πλήρως η εθνική.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και σήμερα στην κυκλοφορία η Αθηνών-Θεσσαλονίκης ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι για να ανοίξει σήμερα ο δρόμος και «μάλιστα σύντομα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει το ζήτημα της διασφάλισης της ποιότητας του οδοστρώματος και της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών. «Μόλις εξασφαλιστούν αυτά θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία» σημείωσε.

Τέλος αναφερόμενος στην διαδικασία, που ακολουθείται για να αποδοθεί και πάλι στη κυκλοφορία η εθνική οδός, ανέφερε ότι «ο παραχωρησιούχος κάνει τους καθαρισμούς μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος και η εισήγηση προς την ΕΛΑΣ και από εκεί και πέρα θα υπάρχει η τελική διαταγή για να ανοίξει ο δρόμος».Source link

Facebook