27 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν πάνω από 25,6 εκατ. ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά – Αγαπηδάκη: Αύριο τα αποτελέσματα για το νερό στο Βόλο


«Πάνω από 25,6 εκατομμύρια ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά καταβλήθηκαν ήδη – καταβλήθηκαν σε όσους προέκυψαν από τη διαδικασία διασταυρώσεων. Η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών. Η διαδικασία των διασταυρώσεων προχωρά», επισήμανε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα.

Ενώ πρόσθεσε:

«Μια καταβολή αναγκαία φυσικά για πολίτες και νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Περισσότερα λοιπόν από 25 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν αυτόματα, χωρίς να έχει προηγηθεί αυτοψία ή δήλωση στην πλατφόρμα. Αυτοψίες θα ακολουθήσουν.

Καταβλήθηκαν μετά από ένα δύσκολο έργο διασταυρώσεων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Καταβλήθηκαν σε όσους δικαιούχους προέκυψαν από αυτό το έργο διασταυρώσεων. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι δεν έχουν καταβληθεί σε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αλλά σε όσους προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων των στοιχείων.

Και αυτό διότι εντοπίστηκαν ελλείψεις στα δηλωθέντα στοιχεία τόσο των κατοίκων, αλλά και ακόμα και απουσία δηλωθέντος στα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ από τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Γι’ αυτό το λόγο η ΑΑΔΕ από χθες έχει ενεργοποιήσει ειδικά γραφεία σε κάθε ΔΟY για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

(…) Παράλληλα, προχωρούν και οι αυτοψίες και οι καταγραφές σε ζημιές σε κτίρια και κτιριακές υποδομές από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης, Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

Ήδη με την ολοκλήρωση του σημερινού έργου των κλιμακίων, θα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 8.500 αυτοψίες σε κάθε γωνιά των περιοχών που επλήγησαν, αυτοψίες σε κάθε γωνιά των περιοχών που επλήγησαν και στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, αυτοψίες και από τις επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας για τη στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν φθάσει μέχρι σήμερα τις 1.081 και όπως σημειώνουν κάθε μέρα όλοι οι πληγέντες θα λάβουν αυτό που δικαιούνται και θα το λάβουν γρήγορα, δίκαια και με προσοχή.

Κυκλοφόρησαν πληροφορίες σχετικά με απόπειρες εξαπάτησης. Θέλω να σημειώσω ότι τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης, Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής που είναι στο πεδίο, συνεπικουρούμενα από το Στρατό, την Πολιτική Προστασία αλλά και την Πυροσβεστική, φέρουν διακριτικά της υπηρεσίας ή των υπηρεσιών τους, δεν ζητούν λογαριασμούς τραπεζών, δεν ζητούν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxis.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενημερωθεί για αυτές τις ενδεχόμενες περιπτώσεις εξαπάτησης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι και παρακαλώ όποιος πολίτης αντιληφθεί τέτοια απόπειρα εξαπάτησης να απευθυνθεί άμεσα στην Ελληνική Αστυνομία.

Οι στιγμές είναι δύσκολες για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά θέλει προσοχή, διότι δυστυχώς κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσκολία. Δυσκολία που όλοι μαζί εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε και οι Θεσσαλοί αλλά και η Θεσσαλία να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να αποκαταστήσουμε τις πληγές μας και να συνεχίσουμε τον δρόμο ανάπτυξης που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Σας ευχαριστώ και θα το πετύχουμε».

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στα χωριά της Καρδίτσας, όπου και επισκέφθηκε για να δώσει προστατευτικό εξοπλισμό στους πολίτες.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα βρέθηκα στα χωριά της Καρδίτσας που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις πλημμύρες για να μοιράσουμε εξοπλισμό προστασίας, προστατευτικές στολές, γαλότσες από καουτσούκ. Είναι η τρίτη διανομή που γίνεται και θα συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες διανομές. Θα φτάσουμε στο σύνολο 25.000 τεμάχια διανομές σε πολίτες, προστατευτικό εξοπλισμό από τα λασπώδη ύδατα που υπάρχουν σε όλη την περιοχή.

Σήμερα μοιράσαμε εξοπλισμό σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό, γιατί πραγματικά είναι εκεί, στο πεδίο, στο καθήκον και βοηθάνε όλους τους συμπολίτες μας.

(…) Σήμερα στις 26 δομές που έχουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες -26 δομές του ΕΣΥ- τις επισκέφτηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 1.429 συμπολίτες μας για ανάγκες υγείας. Έτσι έχουμε σήμερα 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 62 νέες διαγνωσμένο λοιμώξεις του αναπνευστικού. Σύνολο κρουσμάτων από την αρχή της πλημμύρας έχουμε 181 γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Σε σχέση με τις νοσηλείες, έχουμε τρεις νέες νοσηλείες σήμερα και 12 ανθρώπους που νοσηλεύονται για γαστρεντερίτιδα, ενώ σε σχέση με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουμε 7 νέες νοσηλείες και 15 συνολικά.

(…) Σε σχέση με το δίκτυο υδροδότησης και την ασφάλεια του νερού: Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες και έχουμε δύο αλλαγές σε σχέση με το Δήμο Τεμπών. Για τις υπόλοιπες περιοχές τα αποτελέσματα παραμένουν ως έχουν. Δηλαδή ό,τι έχουμε ανακοινώσει ως τώρα για τους δήμους, όπου το νερό είναι κατάλληλο και ακατάλληλο, εξακολουθεί να ισχύει.

Για την πόλη του Βόλου περιμένουμε κάποιες μικροβιακές αναλύσεις για συγκεκριμένα παθογόνα μέχρι αύριο το μεσημέρι. Εάν λοιπόν αυτές οι δύο αναλύσεις είναι καθαρές και οι μικροβιολογικοί δείκτες είναι και αυτοί εντός των πλαισίων, τότε θα μπορέσουμε από αύριο να πούμε ότι το νερό στο Βόλο είναι κατάλληλο και για ανθρώπινη χρήση.

Αναμένουμε λοιπόν αυτές τις αναλύσεις. Για τις υπόλοιπες περιοχές παραμένουν ίδια τα στοιχεία και έχουμε διαφοροποίηση: Στο Δήμο Τεμπών, στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόννων, Κάτω Ολύμπου και την Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίου, όπου το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Για το Δήμο Τρικκαίων, στις Κοινότητες Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάροικου, Γοργογυρίου, Γενεσίου και Αρδανίου είναι επίσης ακατάλληλο το νερό.

Το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιεί καθημερινά αναλύσεις με νέες δειγματοληψίες για το νερό και κάθε μέρα θα σας δίνουμε ό,τι νέο στοιχείο υπάρχει σε σχέση με την ανοσολογική επιτήρηση, για να έχουμε έγκαιρη και άμεση αναγνώριση των περιοχών υψηλού κινδύνου για λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται με τα κουνούπια».

«Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων που αφορούν τα δεδομένα της οδικής κυκλοφορίας έχουμε τα εξής. Από σήμερα Παρασκευή 15/9 του και ώρα 17:00 αποδίδεται στην κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ανοίγει μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, δηλαδή τόσο προς Θεσσαλονίκη όσο και προς Αθήνα, για οχήματα έως τρεισήμισι τόνους», τόνισε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Ενώ πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα:

«Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο στο τρίγωνο μεταξύ Λάρισας – Καρδίτσας – Τρικάλων σε όλες τις βασικές αρτηρίες πλέον είναι ανοιχτή. Το επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί περισσότερες από 12.100 κλήσεις και έχει προβεί στη διάσωση 4.594 συμπολιτών μας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 9.786 κλήσεις, 3.576 διασώσεις συμπολιτών μας και 3.070 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας μέχρι και αυτή τη στιγμή προβαίνουν στην απάντληση υδάτων σύμφωνα με τα αιτήματα των συμπολιτών μας.

Ταυτόχρονα, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων».

Η ενημέρωση

Πηγή: ΕΡΤ

Source link

About The Author

Facebook