26 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αιχμές εκπαιδευτικών για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “ΚΩΝ. ΚΟΥΜΑΣ” με αφορμή την στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας απέναντι στους πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι “αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να κυριαρχήσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει τα εξής:

Είναι γνωστές οι δραματικές συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία μεταξύ αυτών και εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου μας που πλημμύρισαν τα σπίτια τους έχασαν τα υπάρχοντά τους και βρίσκονται σε απόγνωση.
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Λάρισας με τηλεφωνικές επικοινωνίες και ύφος που δεν αρμόζει σε χρηστή διοίκηση απαιτούσε από πλημμυροπαθείς εκπαιδευτικούς να μετακινηθούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να παραβρίσκονται στα σχολεία σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.
Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη Θεσσαλία και η εγκύκλιος του Υπουργείου εσωτερικών για τη δικαιολογημένη απουσία των υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης αναδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανυπέρβλητες δυσκολίες.
Οι εκπαιδευτικοί που έχουν δυνατότητα μετακίνησης και πρόσβασης είναι καθημερινά στα κλειστά σχολεία και δίνουν τη μάχη να ετοιμαστούν οι σχολικές μονάδες για να υποδεχτούμε τους μαθητές μας.
Θεωρούμε τις ενέργειες από τη μεριά της διοίκησης ως αντισυναδελφικές. Ζητάμε από τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας να σεβαστεί τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση.
Επιπλέον ζητάμε από τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας να σταματήσει να συμβουλεύει τους Δ/ντές να μισθώσουν ιδιωτικά συνέργεια για να καθαρίσουν τα σχολεία. Αυτό είναι αρμοδιότητα των Δήμων και πρέπει να γίνει με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να κυριαρχήσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Δηλώνουμε ότι συμπεριφορές έξω από αυτά τα πλαίσια θα μας βρίσκουν απέναντι”.

Source link

Facebook