26 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κακοκαιρία Daniel: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του ζευγαριού από την Αυστρία


Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ζευγαριού των Αυστριακών που αγνοούταν στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, αφού ταυτοποιήθηκε το DNA τους με δύο ανασυρθέντα πτώματα, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση χωρίς να τους κατονομάσει.

«Είναι θλιβερό καθήκον μας να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο Αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα», ανέφερε το υπουργείο σε μια σύντομη ανακοίνωση. «Τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που αγνοούνται από τις σοβαρές πλημμύρες».

Η ομάδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα θα συνεχίσει να στηρίζει τους συγγενείς. Το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε κατανόηση ότι δεν θα αποκαλυφθούν περαιτέρω πληροφορίες.

Όπως αναφέρει ο αυστριακός τύπος, “η Μιχαέλα και ο Φιλιπ, από την πόλη Γκρατς, αγνοούνταν από τις σφοδρές καταιγίδες στην Ελλάδα. Οι δυο τους πέρασαν το μήνα του μέλιτος σε εξοχική κατοικία στο παραλιακό χωριό Ποτιστικά του Πηλίου. Η τελευταία φορά που υπήρξε επαφή του ζευγαριού με την οικογένειά τους ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τόσο μια ανδρική όσο και γυναικεία σορός βρέθηκαν στις ακτές της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα. Το DNA των σορών έχει αποσαφηνιστεί και είναι πλέον βέβαιο ότι πρόκειται για το νεόνυμφο ζευγάρι“.

Πηγή: Reuters/ΕΡΤ

Source link

Facebook