26 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες η Ιράτσε Γκαρσία


Η Πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, θα επισκεφθεί τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου.

Σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες η Ιράτσε Γκαρσία

Η αντιπροσωπεία θα εξετάσει και θα προτείνει οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών και την ανοικοδόμηση των πληγέντων περιοχών.
Η Πρόεδρος της Ομάδας των Σ&Δ Ιράτσε Γκαρσία δήλωσε:
“Η Ελλάδα πληγώθηκε φέτος το καλοκαίρι από πρωτοφανείς πυρκαγιές, και στη συνέχεια από τις φοβερές πλημμύρες. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό. Μαζί με τους συναδέλφους μου από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, θέλουμε να δούμε από κοντά τις καταστροφές, να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση των ζημιών και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων. Θέλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχεται αποτελεσματικά και θα στοχεύει στις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού.”

Σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες η Ιράτσε Γκαρσία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Η βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία είναι μια τομή στην Ιστορία της χώρας μας. Θρηνούμε την απώλεια συνανθρώπων μας. Το πλήγμα στην παραγωγική καρδιά της Ελλάδας είναι τεράστιο. Η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικές παρεμβάσεις. Και προς αυτήν την κατεύθυνση ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιρατσε Γκαρσία Πέρεθ, που θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τεχνογνωσία.»

Σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες η Ιράτσε Γκαρσία

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ την Προέδρο και αγαπητή φίλη Ιράτσε για το ενδιαφέρον της και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Ελλάδας. Για άλλη μια φορά, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί υπόδειγμα της αρχής της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης. Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, όπως η άμεση βοήθεια στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας και η ανοικοδόμηση της περιοχής. Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε να διαμορφώσουμε έναν συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τη χώρα μας – μια Ελλάδα “έξυπνη” και ανθεκτική στο μέλλον. Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη.”

Source link

Facebook