2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Λάρισας: Λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για τα εργατικά ατυχήματα


«Δυστυχώς, ακόμη δυο εργαζόμενοι χάσανε τη ζωή του εν ώρα εργασίας , γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας και αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ν. Λάρισας .

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, «ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους».

«Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας. Ζητάμε για τα συμβάν που δυστυχώς αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων», επισημαίνει ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ν. Λάρισας .

Συγκεκριμένα νεκρός ανασύρθηκε 38χρονος εργαζόμενος στο καρνάγιο στο Τρίκερι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελούσε εργασίες κατά την ρυμούλκηση σκάφους, όταν μηχάνημα (βίντσι) εγκλώβισε το χέρι του με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να χάσει την ζωή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 38χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών 5 και 11 ετών, Αλβανικής καταγωγής. Ζούσε και εργαζόταν μόνιμα στην περιοχή. Η οικογένειά του ζει στο Τρίκερι.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας 28χρονος έχασε την ζωή του στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όταν καταπλακώθηκε από πρέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 28χρονος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στο μηχάνημα, όταν αυτό για άγνωστους λόγους, τέθηκε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να καταπλακωθεί και να χάσει την ζωή του.

Source link

About The Author

Facebook