30 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κερατσίνι: Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Βίντεο – φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης – Νίκος Χριστοφάκης

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιείται στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας από μέλη της «Χρυσής Αυγής». 10 χρόνια μετά, το 2023 διοργανώνονται πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Κόσμος αποτελούμενος από συγγενείς, φίλους και αντιφασιστικές οργανώσεις έχει συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πολλές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα και σταθμοί μετρό πρόκειται να κλείσουν ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, για τις 17:30 υπάρχει κάλεσμα φορέων και συλλογικοτήτων για συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, αρχίζοντας από το μνημείο του Παύλου Φύσσα. Οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα παραμείνουν κλειστοί από τις 15.30 και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, αφού μετά την συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Παράλληλα, κάλεσμα για αντιφασιστική πορεία υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, στις 19:00, στην Καμάρα. Στην Πάτρα, το κάλεσμα είναι για τις 18:00, στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, η αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στα Ιωάννινα, κάλεσμα για συγκέντρωση υπάρχει στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 18:00. Ακόμα, στη Λάρισα, το αντιφασιστικό κάλεσμα είναι επίσης για τις 18:00 στην Παλιά Ιατρική (κτήριο Κατσίγρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣSource link

About The Author

Facebook