2 Οκτωβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αφόρητη δυσοσμία από την Λάρισα έως την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα


Αφόρητη είναι η δυσοσμία που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων αλλά και τις γύρω περιοχές τις τελευταίες ημέρες ύστερα από την καταιγίδα Daniel που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην Θεσσαλία. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η μυρωδιά που υπάρχει διάχυτη ακόμη και στο κέντρο των πόλεων μαρτυρά προβλήματα στους βιολογικούς καθαρισμούς αλλά και την ύπαρξη νεκρών ζώων που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες περιοχές και προφανώς βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη.

Κατεστραμμένος ο βιολογικός καθαρισμός στον Παλαμά – Έντονη δυσοσμία στην Καρδίτσα 

Εκτός λειτουργίας παραμένει για περισσότερες από δέκα ημέρες ο βιολογικός καθαρισμός στον Παλαμά Καρδίτσας ο οποίος έχει πλημμυρήσει. Μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου επιβεβαίωσε πως ο βιολογικός καθαρισμός της περιοχής έχει καταστραφεί ολοσχερώς: «Ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί. Είχε πλημμυρήσει και πλέον έχει καταστραφεί. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Η δυσοσμία που υπάρχει στην περιοχή πιθανώς οφείλεται σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη νεκρά ζώα τριγύρω που δεν έχουν απομακρυνθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, παρά τις καταγγελίες πολιτών για έντονη δυσοσμία στην Καρδίτσα, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Τσιάκος, αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα με τον βιολογικό καθαρισμό, ενώ δήλωσε στην «Ζούγκλα» πως δεν έχει υποστεί καμία ζημιά από τις πλημμύρες και λειτουργεί κανονικά.

Παρόμοια ήταν και η απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου Καρδίτσας με τον εκπρόσωπο να δηλώνει: «Η πόλη της Καρδίτσας που καλύπτεται από τον βιολογικό καθαρισμό δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα από τις πλημμύρες. Δυσοσμία στην πόλη της Καρδίτσας δεν υπάρχει. Τοπικά μπορεί να υπάρχουν προβλήματα τα οποία ίσως προκύπτουν από τοπικά προβλήματα στους αγωγούς ή από συσσώρευση υδάτων. Είμαι κατηγορηματικός, δεν υπέστη καμία ζημιά ο βιολογικός καθαρισμός. Δούλεψε και δουλεύει κανονικά».

Για πέντε ημέρες εκτός λειτουργίας ο βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας

Ταυτόχρονα, τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλίας αναφέρουν πως η πόλη της Λάρισας έμεινε έως και πέντε ημέρες χωρίς βιολογικό καθαρισμό με το γραφείο Τύπου του δημάρχου κ. Απόστολου Καλογιάννη να επιβεβαιώνει πως το σύστημα βιολογικού καθαρισμού είχε υποστεί ζημιές από την πλημμύρα οι οποίες ξεκίνησαν να επισκευάζονται από την προηγούμενη Κυριακή (17/09).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε: «Οι βιολογικές εγκαταστάσεις έχουν πλημμυρήσει και είχαν τεθεί για κάποιες ημέρες εκτός λειτουργίας. Έχει ξεκινήσει σταδιακά η αποκατάσταση από την Κυριακή και πλέον δουλεύει τμηματικά. Η δυσοσμία έχει να κάνει με το γεγονός ότι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων ό,τι υπάρχει στον κάμπο (δηλ. νεκρά ζώα, φερτά υλικά) περνάει έξω από την πόλη μέσω του Πηνειού. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι στην άκρη της πόλης και δεν έχουν προσχωρήσει λήμματα μέσα στην πόλη. Δεν συνδέεται η δυσοσμία με το πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως οι περισσότεροι βιολογικοί καθαρισμοί από τα Τρίκαλα μέχρι την Λάρισα είναι εκτός λειτουργίας λέγοντας πως η δυσοσμία μπορεί να προέρχεται από λήμματα από τις γύρω περιοχές που περνούν έξω από την πόλη μέσω του Πηνειού . «Ο Παλαμάς είναι 50 χιλιόμετρα από την Λάρισα. Λήμματα από τον κατεστραμμένο βιολογικό καθαρισμό του Παλαμά μπορεί να φτάνουν και έξω από την πόλη της Λάρισας. Δεν μπορούμε να το ανακόψουμε αυτό».

Αφόρητη η δυσοσμία και στα Τρίκαλα 

Επιπλέον, εδώ και αρκετές μέρες κατά τις βραδινές ώρες μία έντονη δυσοσμία από τα χιλιάδες νεκρά ζώα πλήττει την πόλη των Τρικάλων και κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Σμήνος κουνουπιών ακολουθεί την μυρωδιά με τους υγειονομικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασθένειες που “καραδοκούν”.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση, μέχρι χθες είχαν συλλεχθεί μόνο τα μισά από τα 70.935 αιγοπρόβατα και λιγότερα από τα μισά από τα 131.795 πτηνά εντείνοντας την υγειονομική βόμβα που πλήττει ολόκληρη την Θεσσαλία.

Σήμερα το πρωί η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη και σε ερώτηση που έγινε στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ότι ακόμη προχωράει η περισυλλογή των ζώων ενώ είναι πιθανό στις αποχετεύσεις να υπάρχουν νεκρά ψάρια και ζώα.Source link

About The Author

Facebook