30 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

O δήμος Κιλελέρ για τις διαδικασίες αποζημίωσης των πλημμυροπαθών


Οδηγίες για την διευκόλυνση των πλημμυροπαθών εξέδωσε η αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές που αφορούν μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους πληγέντες κατοίκους του δήμου διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Έλεγχοι και δηλώσεις αποζημιώσεων για σπίτια

Οι έλεγχοι των κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) συνεχίζονται σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ θα παραμείνουν στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ έως ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές.

Για τη συμπλήρωση των στοιχείων κάθε ιδιοκτήτη στην ηλεκτρονική σελίδα arogi.gov.gr, o Δήμος Κιλελέρ παρέχει συνδρομή στους πολίτες ,εφόσον την χρειάζονται, από την Τετάρτη 20-9-2023 (ώρες 9:00-14:00) στα εξής σημεία:

• Κέντρο Κοινότητας στο Κιλελέρ τηλ. 2413505825

• Κέντρο Κοινότητας στον Πλατύκαμπο τηλ. 2410971675

• Κτίριο Πολιτιστικού στη Νίκαια τηλ. 2410922122

Εκεί υπάλληλοι βοηθούν τους πολίτες στη δημιουργία της αίτησης, στον έλεγχο της ορθότητάς της και στην υποβολή της, χωρίς – προφανώς να κρατείται κανένα προσωπικό στοιχείο του πολίτη, ούτε βεβαίως οι κωδικού του στο Taxis.

Β. Δηλώσεις αποζημιώσεων για επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις απευθύνονται προς υποβολή αίτησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο Διοικητήριο δηλαδή το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας στην οδό Παπαναστασίου μεταξύ των οδών Βελή και Κουμουνδούρου τηλέφωνο 2413 56383 και 2413506100 (τηλ. Κέντρο). Η εκεί υπηρεσία υποδοχής των αιτήσεων αυτών λειτουργεί καθημερινά 8 το πρωί με 6 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Source link

About The Author

Facebook