Χωρίς προβλήματα πέρασε η κακοκαιρία Elias, που ήταν καταστροφική για τη χερσαία Μαγνησία, από τα νησιά των Σποράδων, όπου οι κάτοικοι της Σκιάθου είδαν ένα μπουρίνι να πέφτει ανά 30 λεπτά περίπου από το απόγευμα ως τα ξημερώματα της Τετάρτης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Στα άλλα δύο νησιά μια βροχή μισής ώρας και μόλις ψιχάλες ήταν το «ίχνος» της κακοκαιρίας.

Στην Σκιάθο την Τετάρτη η βροχή έπεφτε δυνατή ανά διαστήματα, αλλά σε ποσότητες που δεν δημιούργησε προβλήματα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων ή αντλήσεις νερών από κτίρια, σε αντίθετη με την κακοκαιρία “Daniel” που η μεγάλη έντασης βροχόπτωση δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Σκόπελο, η βροχή που έπεσε διήρκεσε μόλις μισή ώρα το απόγευμα της Τετάρτης και, όπως είναι φυσικό, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.
Ίδιο το σκηνικό και στην Αλόννησο, που δεν «κατάλαβε» κακοκαιρία και το μόνο φαινόμενο που είδε ήταν ψιχάλες βροχής. Σήμερα ο καιρός είναι αίθριος και δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα.



Source link

Από skopelostv