Στη συνάντηση που είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, συνεργάσθηκαν για την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Σκοπέλου «Επαμεινώνδας Πετραλιάς».

Η κ. Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σταμάτη Περίσση περιέγραψε στον Αναπληρωτή Υπουργό την αναγκαιότητα χρηματοδότησης εργασιών τόσο για την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου του σταδίου όσο και για την συντήρηση, προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED. Ο δε Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο αίτημα συνοδεύεται από αναλυτική, εμπεριστατωμένη μελέτη, την οποία και παρέδωσε στον Υπουργό, λέγοντας ότι το κόστος των απαιτούμενων εργασιών εκτιμάται σε περίπου 1,3 εκ. ευρώ ενώ η διενέργεια των παραπάνω εργασιών επιβάλλεται λόγω παλαιότητας των εγκαταστάσεων αλλά και λόγω ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 και που έκτοτε δεν υπήρξε η μέριμνα για την αποκατάστασή τους.

Ο κ. Βρούτσης, μετά την ενημέρωση που είχε, εξέφρασε την βούληση αλλά και την πρόθεση να χρηματοδοτηθεί ο ηλεκτροφωτισμός του σταδίου με την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε, πρόσφατα, για τα στάδια όλης της χώρας με ιδιαίτερη στόχευση σε εκείνα των νησιωτικών περιοχών, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. €. Τόνισε, μάλιστα, ότι το κριτήριο της νησιωτικότητας θα έχει εξαιρετικά σημαντικό συντελεστή βαρύτητας για την υλοποίηση του προγράμματος που σχεδιάζει και οργανώνει. Επιπλέον, συμφώνησε και υπερθεμάτισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (ΕΠΣΘ) κ. Μ. Καλόγηρος να πάρει μέρος στην διαδικτυακή συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 που θα συντονίζεται από τον ίδιο τον Υπουργό και θα διοργανωθεί από την  ΕΠΣ Αχαΐας.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό για την συνεργασία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού του χώρου του σταδίου «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» αλλά και την διαφαινόμενη ολοκληρωμένη και συστημική παρέμβαση με την ΕΠΣ Θεσσαλίας.Source link

Από skopelostv