Σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων, την Πέμπτη 15 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας, προχωρούν οι αγρότες προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με πολύωρο κλείσιμο των εθνικών οδών και πορεία στην Αθήνα.

Κάνουν λόγο για κοροϊδία και νέο εμπαιγμό για τα μέτρα που ανακοίνωσε κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες, καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι με τα όσα δόθηκαν. Συνέχισαν και την Τετάρτη τις κινητοποιήσεις τους αποκλείοντας βασικούς οδικούς άξονες ενώ νωρίς το βράδυ σημειώθηκε μικρής κλίμακας ένταση με αστυνομικούς, στο Κιλκίς, στο Τελωνείο των Ευζώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη της συνάντησης της 15μελους αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τα μέτρα-ψίχουλα, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες και τα αιτήματά τους.

Η πλειοψηφία των αγροτών φαίνεται να ζητά σκληρή γραμμή, προτείνοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να κατέβουν με τα τρακτέρ της Αθήνα, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε. Στο τραπέζι υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο και η άλλη να πραγματοποιηθεί η πορεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι δεν συζητάει με κλειστούς δρόμους, τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για μεγαλύτερες παροχές, έχουν εξαντληθεί.

Την κλιμάκωση του αγώνα με συντονισμένες δράσεις αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου στη συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού της ΠΑΘΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με δεδομένο ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού δεν ικανοποιούν τα βασικά αιτήματα τους.

«Το μπλόκο του Πλατυκάμπου θα συνεχίσει ενωμένο και δυνατό» τόνισε ο Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, προσθέτοντας: «Δεν καλύφθηκαν αυτά που ζητάμε».

Με αποκλεισμό του Ε65, για πάνω από μια ώρα, απάντησαν οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην κοροϊδία που εισέπραξαν, όπως λένε, από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση της Τρίτης. Καλούν όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση ενόψει και της πανελλαδικής συνάντησης την Πέμπτη στη Νίκαια με προσανατολισμό και για κάθοδο στην Αθήνα. Παράλληλα σχεδιάζουν καθημερινές δράσεις, ενώ καλούν κι άλλους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο στον Ε65.

 Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *