Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τοποθετηθεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποδώσει εκ νέου για την κυβέρνησή του «προοδευτική κατεύθυνση» με την τοποθέτησή του, αποκρούοντας κατ’ ουσίαν τις αντιρρήσεις των -περίπου- 50 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου σε ψήφιση.

«Η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τη ζωή των πολλών. Κάτι το οποίο προβλέπει το Σύνταγμά μας. Απαιτεί το πολίτευμά μας», ανέφερε αρχικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που δοκιμάζεται η ευαισθησία των περισσότερων έναντι των λιγότερων, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Κρίνεται η ικανότητα της δικιάς μας δημοκρατίας», είπε.

«Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν μεταβάλλουμε καθόλου το ισχύον πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ούτε νομοθετούμε γονέα 1 και 2. Εξισώσουμε τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί υπόθεση της εκκλησίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live:Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *