Ολοκληρώνεται σήμερα (15/2) στη Βουλή η συζήτηση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και, παρά την ευρύτατη συναίνεση που συγκεντρώνει το εν λόγω νομοσχέδιο, καταγράφονται ενστάσεις.

Οι διαφοροποιήσεις αναμένεται να εκφραστούν ακόμα πιο εμφατικά, είτε με καταψήφιση ή με αποχή από τη διαδικασία, κατά την αποψινή ονομαστική ψηφοφορία.

Στη Βουλή Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος

Στα θεωρεία της Βουλής εθεάθησαν να κάθονται σήμερα το απόγευμα ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης και ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος.

Παρακολούθησαν μέρος της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

«Ό,τι και να κάνεις στη ζωή σου, το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψεις, από τη στιγμή που είσαι ομοφυλόφιλος σε έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο, έναν βιαστή. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η αφετηρία μας, ποια σκέψη πρέπει να ξεριζώσουμε;», δήλωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Χαρακτήρισε «ευτύχημα» το γεγονός ότι εισηγητής του νομοσχεδίου είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είπε στη Βουλή ότι «δεν είναι ανεκτό, δημοκρατικά, οι συνάνθρωποι μας, με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, να έχουν λιγότερα ατομικά, πολιτικά ή κοινωνικά δικαιώματα, από την πλειονότητα».

«Είναι απάνθρωπο να τιμωρούνται και να καταδικάζονται σε μια ζωή στο σκοτάδι και στο περιθώριο, όσοι πολίτες είναι διαφορετικοί από την πλειονότητα και δεν βλάπτουν κανέναν ούτε με τη ζωή ούτε με τις προτιμήσεις τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *