Πυρά κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στα φάρμακα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Όπως σημειώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, «εν μέσω άκρατης και κρατικά ανεξέλεγκτης ακρίβειας και πανευρωπαϊκών ρεκόρ πληθωρισμού και μεγάλης συρρίκνωσης των εισοδημάτων η νεοδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να μετακυλήσει και αυτό το κόστος στον ασφαλισμένο και υπερφορλογούμενο πολίτη».

«Η κυβέρνηση από το 2019 που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας έχει αποτύχει παταγωδώς»

Παράλληλα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστηρίζει ότι «πρακτικά αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστος της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ», ενώ διαμηνύει ότι το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης θα σταθεί απέναντι σε « αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ζημιώνουν την κοινωνία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου:

«Ο «μεταρρυθμιστικός» ορυμαγδός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει ανερυθρίαστος. Τη χασούρα όμως την επωμίζεται το γνωστό «υποζύγιο», η κοινωνία. Με δεξί χέρι τον αμετανόητο μνημονιακό Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, που είχε δηλώσει με παρρησία ότι δεν θα του κλέψει τη δόξα των απολύσεων καμιά τρόικα, το στοίχημα για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που εξασφαλίζει σε όλες και όλους ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όχι μόνο δεν κερδίζεται, αλλά τουναντίον έρχεται να επιβαρύνει ακόμη πιο πολύ την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών της Ελλάδας 2.0

Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου άρχισε να ισχύει για τα φαρμακεία το Νέο Δελτίο Αναθεωρημένων Τιμών για Ανθρώπινη Χρήση, δυνάμει της υπ΄ αρ. πρωτ. Δ3(α) 7868/9-2-2024 υπουργικής απόφασης περί αναθεώρησης του καταλόγου των αποζημιούμενων φαρμάκων. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστος της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Εν μέσω άκρατης και κρατικά ανεξέλεγκτης ακρίβειας και πανευρωπαϊκών ρεκόρ πληθωρισμού και μεγάλης συρρίκνωσης των εισοδημάτων η νεοδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να μετακυλήσει και αυτό το κόστος στον ασφαλισμένο και υπερφορλογούμενο πολίτη.

Η κυβέρνηση από το 2019 που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας έχει αποτύχει παταγωδώς να ελέγξει με ορθό και επιστημονικά έγκυρο τρόπο της (συχνά προκλητή) ζήτηση φαρμάκου, μη υιοθετώντας σοβαρές δημόσιες πολιτικές πρόληψης, αδιαφορώντας για την εμπέδωση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την επιτυχία του θεσμού του οικογενειακού ιατρού και αποφεύγοντας να εφαρμόσει διεθνώς παραδεκτά πρωτόκολλα συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών ελέγχων μέσω του ψηφιακού εργαλείου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Οι πολίτες, λοιπόν, θα σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος, αφού η νεοφιλεύθερη ιδεολογία και πρακτική του υπουργού Υγείας, Άδωνη-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, αφήνουν την αγορά -αυτή τη φορά του φαρμάκου- όλο και πιο ασύδοτη, με πρόφαση το αόρατο -πραγματικά- χέρι της αυτορρύθμισης και εφαρμόζει τον ιδεοληπτικό ψυχαναγκασμό του ελάχιστου κράτους, μετακυλίοντας την ευθύνη και το λογαριασμό στους ασφαλισμένους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ζημιώνουν την κοινωνία και δεσμευόμαστε για την κατάργησή τους».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *