«Η διατύπωση του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, πως η Περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο στα όσα έγιναν στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθιστά αδήριτη την ανάγκη κλήτευσης και του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία υφυπουργού, Χρήστου Τριαντόπουλου». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη.

Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, «ναι μεν ασκήθηκε το δικαίωμα της σιωπής από τον κ. Αγοραστό, όμως προκύπτει από τα όσα είπε, από τη διατύπωσή του πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε ”υποστηρικτικό” ρόλο στα όσα συνέβησαν μετά το τραγικό δυστύχημα, ότι σύμφωνα με τον νόμο, άλλο όργανο είχε την καθοδήγηση. Γι’ αυτό κι εμείς καλούμε τον τότε αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς πλέον προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσής του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει την άδεια στον κ. Τριαντόπουλο να έρθει και να πει στην ελληνική κοινωνία για ποιο λόγο και ποιος έδωσε την εντολή να εξαφανιστούν τα πειστήρια, τα ίχνη αυτού του εγκλήματος, αλλά και τα ίχνη ανθρωπίνων ιστών. Οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια, το χρωστάμε στη μνήμη των 57 νεκρών. Να μάθουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων τις κρίσιμες στιγμές και ποιος έδινε τις εντολές» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *