Την πορεία των αγροτών της Επανομής προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ανέκοψε η αστυνομία στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιαρίου – Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας.

Στη μία μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο παρέμεναν περί τα 45 τρακτέρ.

Οι αγρότες της Επανομής είχαν στόχο να φτάσουν στον κόμβο του αεροδρομίου με τα τρακτέρ τους όταν ανέκοψε την πορεία τους η αστυνομία

Κλούβα της αστυνομίας στο σημείο (Πηγή: RThess)

Οι αγρότες της περιοχής είχαν ξεκινήσει νωρίτερα σήμερα από την πλατεία της Επανομής, όπου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 100-120 τρακτέρ με στόχο να φτάσουν στον κόμβο του αεροδρομίου και να πραγματοποιήσουν εκεί ειρηνική διαμαρτυρία με τη μορφή συμβολικού αποκλεισμού.

«Ταφόπλακα στην αγροτιά»

Όπως διαμήνυσαν, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν τους καλύπτουν, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη και να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα.

«Στην αγροτιά μπαίνει οριστικά ταφόπλακα», είπε ο Ιάσωνας Βογιατζης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ένας 27χρονος αγρότης που εδώ και τέσσερα χρόνια πήρε την παραγωγή από τους γονείς του με όσπρια σιτηρά και αμπέλια αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν οι αγρότες, στόχος τους είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας των κινητοποιήσεών τους.

Δεν θέλουν να ταλαιπωρούν κανέναν, λένε, αλλά μόνο να κάνουν γνωστά τα τεράστια προβλήματά τους.Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *