Ακτιβιστές της Greenpeace εισέβαλαν την Πέμπτη στο γραφείο της υπουργού Οικονομικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, στο Τορόντο.

Φορώντας μπλε ολόσωμες φόρμες και κρατώντας υπνόσακους, οι ακτιβιστές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο γραφείο της υπουργού, η οποία απουσίαζε.

Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την επείγουσα κλιματική κρίση και να σταματήσουμε τις μεγάλες τράπεζες να χρηματοδοτούν έργα ορυκτών καυσίμων, γράφει στην ανάρτησή της η Greenpeace Καναδά.

«Όχι στη χρηματοδότηση έργων ορυκτών καυσίμων»

Σε επιστολή του προς την Φρίλαντ, το καναδικό παράρτημα της Greenpeace εκφράζει ανησυχία για καθυστερήσεις ή αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων που αφορούν μέτρα για την κλιματική πολιτική, καθώς και την απουσία νέων πρωτοβουλιών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της φιλελεύθερης κυβέρνησης για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050.

Ζητείται επίσης από την κυβέρνηση να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κανονισμών που αφορούν στην κατάργηση έως το 2035 της πώλησης αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών, τα οποία κινούνται με ορυκτά καύσιμα.

Πρόσφατα, ακτιβιστές για το κλίμα κατέθεσαν αναφορά στις επιτροπές κεφαλαιαγοράς του Οντάριο και του Κεμπέκ, ζητώντας την επαλήθευση των οικολογικών πρακτικών που διαφημίζουν οι τράπεζες.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά έχουν κατηγορηθεί για «greenwashing» – παραπλανητική οικολογική ταυτότητα – προκειμένου να πείσουν πως ακολουθούν πρακτικές οι οποίες αποσκοπούν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *