Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, είπε μεταξύ άλλων ότι επιτυγχάνεται ένας θεσμικός και κοινωνικός εκσυγχρονισμός που τυχαίνει ευρείας αποδοχής και συγχρονίζει το οικογενειακό δίκαιο με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα βγει ενδυναμωμένη από αυτή τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι η ενδυνάμωση προκύπτει από την αξία του διαλόγου και τη συζήτηση που γίνεται γιατί αναδείχθηκαν πτυχές που δεν ήξερε η κοινωνία.

Προστασία των ευάλωτων

Είπε επίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ (φωτογραφία, επάνω), ότι το νομοσχέδιο εξασφαλίζει την προστασία των ευάλωτων που βρίσκονταν στο παρασκήνιο της πολιτικής και των δικαιωμάτων προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να κινηθεί η ΚΟ της ΝΔ.

Για το αίτημα του Αρχιεπισκόπου είπε ότι η ονομαστική ψηφοφορία είχε προκύψει από πριν, τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται την Εκκλησία αλλά η πολιτεία αποφασίζει, και από εκεί και πέρα οι θεολογικές απόψεις αφορούν την εκκλησία.

Η Εκκλησία στη βασική της συνισταμένη είχε μια ήπια στάση στο ζήτημα αυτό πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης τονίζοντας ότι οι βουλευτές θα πράξουν κατά συνείδηση.

Προβλέπονται διαδικασίες στην περίπτωση που ένα κόμμα θεωρεί ότι η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, δεν έχει σχέση με όσα συμβαίνουν στο ευρωκοινοβούλιο το νομοσχέδιο, η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της και την οικονομική της αυτοδυναμία, εργαστήκαμε σκληρά γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια, η χώρα μπαίνει στο διεθνές στερέωμα ξανά με αξιοπιστία, ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης.

Για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου είπε ότι επηρεάστηκε ενόψει εκλογών, υπήρξε ταύτιση ανομοιογενών ομάδων σε αυτό το ψήφισμα και σημείωσε ότι δεν υποτιμά η κυβέρνηση τον ρόλο του όμως ενόψει ευρωεκλογών υπάρχουν πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.

Δεν κρίνει το Ευρωκοινοβούλιο

Ο κ. Κοντογεώργης πρόσθεσε ότι αυτός που κρίνει την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας δεν είναι το Ευρωκοινοβούλιο αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εμείς δουλεύουμε για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και το κράτος δικαίου έχει συγκεκριμένους άξονες, τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στις υποκλοπές δήλωσε ότι η κυβέρνηση άσκησε τον συνταγματικό ρόλο της και έφερε στη Βουλή ένα πλαίσιο για να διορθώσει τις ελλείψεις. Εχουν μπει γερά θεμέλια στην πορεία της χώρας για τη σύγκλιση με την Ευρώπη, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕSource link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *