«Κανένα σχόλιο». Με αυτές τις δυο λέξεις απαντά η κυβέρνηση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επίκληση στη συνείδηση και άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό. «Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία» ανέφερε εισαγωγικά.

Ουσιαστικά ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε με επίκληση στην επίκληση στην ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά το πέρας της ομιλίας Σαμαρά περίπου 10 βουλευτές στα ορεινά δεξιά έδρανα της Βουλής χειροκρότησαν.

«Τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς»

«Η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

«Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν μεταβάλλουμε καθόλου το ισχύον πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ούτε νομοθετούμε γονέα 1 και 2. Εξισώσουμε τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της εκκλησίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες υποθέσεις είχαμε διαφορετικές επιλογές. Αποδείχθηκε ότι δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή, ούτε τις σχέσεις μας με την Εκκλησία», συμπλήρωσε, σε μια φράση που ερμηνεύεται ως μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα της αγάπης δύο ανθρώπων που επιλέγουν να συμπορευτούν. «Για αυτό και τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς απαντώντας σε σύγχρονα πρακτικά ζητούμενα», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή τη μεταρρύθμιση χωρίς χρονοτριβή και ως μια κίνηση που ενισχύει τελικά την εσωτερική συνοχή της κοινωνίας.Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *