«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε. Η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεκινώντας με επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, συνέχισε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, εξαπολύοντας νέα «βέλη» προς την κυβέρνηση, επειδή υπέγραψε «συμφωνία περί φιλίας με την Τουρκία».

«Εγώ προειδοποίησα ότι είναι λάθος. Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Ερντογάν είπε και πάλι ότι θα μας ρίξει στη θάλασσα. Είναι αυτό φιλία;», σημείωσε, για να προσθέσει πως «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση στο να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι.  Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισής του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο, τότε θα αναγκαστείς να αλλάξεις και τη ζωή αυτών που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Κάποιοι σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια για τους τίτλους Γονέας 1 και Γονέας 2. Έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία. Θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο ουδέτερο, πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς», υποστήριξε στη συνέχεια.

Όσο για την παρένθετη μητέρα, σχολίασε χαρακτηριστικά πως «σίγουρα κάποιος θα το διεκδικήσει στα δικαστήρια. Με ποια λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ετερόφυλα ζευγάρια και θα την απαγορεύσουμε στα ομόφυλα; Παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που, χωρίς λόγους υγείας, θα μετατρέπουν τη μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο. Το νομοσχέδιο ανοίγει την πόρτα να συμβούν αυτά που δεν προβλέπει».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *