Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την προσέλευσή του σήμερα, Πέμπτη, στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα έχει την ευκαιρία να υπογράψει την προσχώρηση της Ελλάδας στη πρωτοβουλία για την αντιπυραυλική προστασία, European Sky Shield Initiative.

«Ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να διατηρηθεί το παρόν κλίμα ύφεσης» είπε ο Δένδιας για τη συνάντηση με Γκιουλέρ

«Θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία European Sky Shield Initiative, μία πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αντιπυραυλική προστασία», δήλωσε και σημείωσε ότι «την ίδια μέρα θα προσχωρήσει και η Τουρκία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας όπου «θα συζητήσουμε για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον» αλλά και «για τα ζητήματα ενίσχυσης της Ουκρανίας».

«Από εκεί και πέρα, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω τον Γάλλο ομόλογό μου, Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Νομίζω ότι ο συντονισμός με την Γαλλία, με την οποία έχουμε μία στενή στρατηγική σχέση, είναι πάντα ιδιαίτερης σημασίας» ανέφερε.

Συνάντηση με τον Γκιουλέρ

Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Θα έχω επίσης τη δυνατότητα να συναντήσω τον Τούρκο ομόλογό μου» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης, η αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών, μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *