Εξηγήσεις για την ίδρυση πρότυπου σχολείου το οποίο θα συστεγαστεί με το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας, χωρίς , όπως αναφέρει, προηγούμενη μελέτη καταλληλότητας των υποδομών και με πλήρη απουσία πρόσβασης για ΑμεΑ, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην ερώτηση του κ. Κόκκαλη, την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτης Διονύσιος -Χαράλαμπος Καλαματιανός, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το Υπουργείο Παιδείας με τη ΔΔΕ Λάρισας και τη νέα Δημοτική αρχή αποφάσισαν να ιδρύσουν Πρότυπο σχολείο στο χώρο που ήδη στεγάζεται και λειτουργεί το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας.

Η απόφαση για τη συστέγαση λήφθηκε όχι μόνο χωρίς προηγούμενη αυτοψία και αξιολόγηση των υποδομών και εγκαταστάσεων της σχολικής μονάδας, αλλά και απουσία της εκπόνησης του σχετικού σχεδιασμού και κατάρτισης της αντίστοιχης μελέτης. Μάλιστα αγνοήθηκε εντελώς και δεν λήφθηκε καν υπόψη το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με αναπηρία ενώ απουσιάζει και οποιαδήποτε πρόβλεψη για τις απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε οι χώροι του να είναι προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρία.

Επιπλέον, δεδομένου ότι, η επάρκεια χώρου του σχολικού συγκροτήματος  είναι συγκεκριμένη και η δυναμικότητα των διαθέσιμων αιθουσών περιορισμένη και οριακά εξυπηρετεί τις υπάρχουσες ανάγκες, είναι προφανές ότι η επικείμενη συστέγαση του πρότυπου σχολείου θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου που ήδη λειτουργεί…

Επειδή είναι κραυγαλέα η απουσία μελετημένου σχεδιασμού και ουσιαστικών παρεμβάσεων  από την απόφαση ίδρυσης του Πρότυπου σχολείου και επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε οι λειτουργικοί χώροι του εκπαιδευτικού συγκροτήματος να είναι προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρία.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να τηρηθεί η κείμενη εθνική νομοθεσία για την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων των ατόμων στο σχολικό συγκρότημα αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών του μονάδων;».

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *