Θλίψη σκόρπισε στον Δήμο Δερύνειας και την ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου η είδηση θανάτου του 92χρονου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Κωνσταντίνου, εφημέριος της κωμόπολης.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ένα Διαμάντι της Εκκλησίας αναχώρησε σήμερα από τη γη για να φωτίζει σαν Άστρο λαμπερό τον ουρανό! Εκοιμήθη σήμερα εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κωνσταντίνου εφημέριος Δερύνειας σε ηλικία 92 ετών. Ο Πνευματικός μας Πατέρας και Καθοδηγητής, ο Γέροντάς μας σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2024 είναι η μόνη μέρα της ζωής του, που μας πίκρανε βαθύτατα! Σαν άνθρωποι πονούμε και τα δάκρυά μας δεν μπορούν να σταματήσουν, γιατί στερούμαστε τον π.Χρυσόστομο, ο οποίος πάντοτε μας στήριζε και μας παρηγορούσε. Όμως μέσα στην ψυχή μας νιώθουμε χαρά, αναστάσιμη χαρά, γιατί γνωρίζουμε ότι ήδη φτερουγίζει μέσα στον Παράδεισο! Να εύχεσαι για εμάς πολυφίλητέ μας π.Χρυσόστομε, να εύχεσαι για τα πνευματικά σου τέκνα, να εύχεσαι για τον τόπο μας! Δεν σε ξεχνούμε ποτέ, σε αγαπούμε και σε ευγνωμονούμε! Να έχουμε την Αγία ευχή σου! Καλήν Ανάσταση Γέροντα!».

Η κηδεία του 92χρονου Αρχιμανδρίτη θα γίνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η ώρα 1:00 μ.μ στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Δερύνειας, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σεπτό σκήνωμα του π.Χρυσόστομου θα βρίσκεται για προσκύνηση στον Ναό των Αγίων Πάντων από το πρωί της Κυριακής (7:00 π.μ) μέχρι και την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Πηγή: iellada.grSource link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *