Θερμής υποδοχής έτυχε η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων στο ξεκίνημα της συζήτησης στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διάσκεψη του Μονάχου με θέμα «Currency for Change: World Politics on a Budget».

Ιστορικό πέρασμα χαρακτήρισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο η συντονίστρια της συζήτησης στη Διάσκεψη του Μονάχου

Η συντονίστρια έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό γι’ αυτό το οποίο χαρακτήρισε ένα ιστορικό πέρασμα.

«Πρώτα απ’ όλα σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αναφορικά με τη νομοθέτηση για την ισότητα στο γάμο. Είμαι με λίγες ώρες ύπνο αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για μια απόφαση-ορόσημο για τη χώρα μου και είμαι περήφανος που την φέραμε εμείς ως ηγέτης μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης».

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έγινε νόμος του κράτους με ψήφους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς μόνο το ένα τρίτο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ υπερψήφισε το νομοσχέδιο, με τους υπόλοιπους να μην πείθονται όπως φάνηκε από τα πρωθυπουγικά «φροντιστήρια».

«Η Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, «ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, πάντα δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Αντιμετωπίζουμε γεωπολιτικές προκλήσεις που άλλες χώρες δεν αντιμετωπίζουν».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *