Για μια θετική εξέλιξη στο θέμα της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, που έχει περιέλθει σε οριακή κατάσταση, ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βόλου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, σχετική δέσμευση ανέλαβε απέναντι στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα ένας επιπλέον γιατρός, ογκολόγος – παθολόγος, ο πρώην διευθυντής του τμήματος, κ. Γιώργος Ρήγας, που αποδέχτηκε πρόταση μετά από επικοινωνία με τον κ. Μπέο, όσο και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Σερέτη. Ως γνωστόν ο κ. Ρήγας έχει αποχωρήσει από το ΕΣΥ και η απασχόληση του θα γίνεται με το ειδικό καθεστώς αμοιβής με μπλοκάκι.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες και για λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού τμήματος. 

“Για τα θέματα αυτά, που απασχολούν έντονα εκατοντάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους, και παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες  του Δήμαρχος Βόλου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον από καιρό και όπως ενημέρωσε τον υπουργό δεν πρόκειται να το αποσύρει πριν την ικανοποίηση του συνολικού αιτήματος του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας  που είναι η δημιουργία ολοκληρωμένης Ογκολογικής κλινικής” αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *