Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα, συνιδρυτή του διαβόητου μεξικανικού καρτέλ Σιναλόα, για συνωμοσία με σκοπό την παραγωγή και τη διακίνηση φαιντανύλης στην αμερικανική επικράτεια, ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη.

«Tο καρτέλ Σιναλόα συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος διακινητής φαιντανύλης στις ΗΠΑ»

Ο 76χρονος «Ελ Μάγιο» φέρεται να ήταν συνιδρυτής του καρτέλ Σιναλόα, μαζί με τον σήμερα εγκάθειρκτο στις ΗΠΑ Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, και οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν πως συνεχίζει να διευθύνει τη συμμορία αυτή παρότι κρύβεται για να διαφύγει τη σύλληψη.

Οι κατηγορίες που ασκήθηκαν σε βάρος του χθες για την παραγωγή και τη διακίνηση φαιντανύλης στις ΗΠΑ προστίθενται σε σειρά άλλων διώξεων σε βάρος του από τις αμερικανικές αρχές.

Η κυριότερη αιτία θανάτου

Η συγκεκριμένη ουσία είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των Αμερικανών στο ηλικιακό φάσμα 18 ως 45 ετών: πρόκειται για «το πιο θανάσιμο ναρκωτικό» που έχουν κληθεί ποτέ ν’ αντιμετωπίσουν οι αμερικανικές αρχές και «το καρτέλ Σιναλόα συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος διακινητής φαιντανύλης στις ΗΠΑ», τόνισε η Ανι Μίλγκραμ, η διευθύντρια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του Ισμαέλ Σαμπάδα (φωτογραφία, επάνω, από excelsior.com.mx).

Πηγή: ΑΠΕSource link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *