Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Aποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας με οποιοδήποτε κόστος είναι οι αγρότες, όπως αναφέρουν στη «Ζούγκλα». Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής  Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ξεκαθαρίζουν πως «τα τρακτέρ την Τρίτη θα βρίσκονται στο Σύνταγμα» και πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν «παρόλο που η κυβένρηση δεν το επιτρέπει». Παράλληλα απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες της Αθήνας να συνταχθούν μαζί τους και να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν, κυρίως κατά της ακρίβειας «για να μπει ένα τέλος στην ασυδoσία που γίνεται από το χωράφι στο ράφι».

«Κάναμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν αρνητικός στο να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει αυτή την θέση. Εμείς θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στη Νίκαια και όλα τα μπλόκα θα κατευθυνθούν στην Αθήνα, με τρακτέρ, αυτοκίνητα και λεωφορεία επιδιώκοντας να  αναδείξουμε το πρόβλημά μας που είναι πρόβλημα επιβίωσης . Όπως όλοι οι ευρωπαίοι συνάδελφοί μας διαδηλώνουν με τα τρακτέρ έτσι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα, επειδή εμείς δεν είμαστε κάτι διαφορετικό», λέει μεταξύ άλλων ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρίζος Μαρούδας (φωτογραφία: Eurokinissi)

«Έχουμε αιτήματα. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος θα πρυτανεύσει η λογική. H Τρίτη 20 Φεβρουαρίου θέλουμε να είναι μια ημέρα πανελλαδικής δράσης για το αγροτικό κίνημα, να αναδείξουμε τα προβλήματα προς την κυβέρνηση και να απαιτήσουμε λύσεις των αιτημάτων. Έτσι λοιπόν σε περιοχές που οι αγρότες δεν μπορούν να κατέβουν στην Αθήνα θα κάνουμε μια προσπάθεια αποκλεισμού τελωνείων και λιμανιών γιατί έρχονται αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα συνεχόμενα στη χώρα μας, τα οποία είναι πολύ πιο ανταγωνιστικά και μας τσακίζουν σαν αγρότες», συνεχίζει και προσθέτει:

«Στην Αθήνα θα κατέβουν πολλοί αγρότες της  Θεσσαλίας και της Στερεάς με τα τρακτέρ. Γίνεται προσπάθεια να έρθουν και από Μακεδονία και Πελοπόννησο. Εμείς καλούμε και τον λαό της Αθήνας να συμμετέχει , θέλουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο. Ο αγώνας αυτός είναι και των πολιτών για την ακρίβεια. Μια μείωση του κόστους παραγωγής θα επιφέρει και χαμηλότερες τιμές στο τραπέζι, στα προϊόντα που αγοράζει ο λαός. Να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία που γίνεται από το χωράφι στο ράφι. Θα πιέσουμε για αποτέλεσμα. Εμείς την Τρίτη με τα τρακτέρ που θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θα κατέβουμε στην Αθήνα. Δεν κάνουμε πίσω. Θα πάμε συντεταγμένα. Είτε η κυβέρνηση μας αφήσει είτε όχι τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα».

Aκούστε αναλυτικά όλα όσα είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν θέλει η κυβέρνηση να βάλει τα ΜΑΤ απέναντι στους αγρότες… δικαίωμά της»

«Κατεβαίνουμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα για αναδείξουμε το πρόβλημα του κόστους παραγωγής. Για να μπορούν και οι Αθηναίοι να αγοράζουνε φθηνότερα στο ράφι. Για την ενέργεια, για το κόψιμο των επιδοτήσεων. Θέλουμε την Αθήνα μαζί μας. Είναι η μάχη για την ακρίβεια, είναι  η μάχη των αγροτών να μείνουν στα χωριά», λέει από την πλευρά του ο Γιάννης Βάγκος, επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μπλόκων.

Γιάννης Βάγκος

«Τα τρακτέρ θα έρθουν στην Αθήνα με οποιοδήποτε κόστος. Εάν θέλει η κυβέρνηση να σταθεί απέναντι στην παραγωγή της χώρας, στον πλούτο της χώρας και να βάλει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους αγρότες είναι δικαίωμά της. Εάν θέλουν βία, εμείς δεν την θέλουμε», τονίζει.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δικαιωθούμε, για να λυθούν τα προβλήματά μας, τα τρακτέρ έρχονται Αθήνα»

«Διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουμε ως αγρότες , κτηνοτρόφοι αλλά και μελισσοκόμοι. Είχαμε καταθέσει τα αιτήματά μας στην κυβέρνηση αλλά δεν έχουν δοθεί λύσεις που θα μας ανακουφίσουν για να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα για να δικαιωθούμε, για να λυθούν τα προβλήματά μας», επισημαίνει ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων.

Κώστας Τζέλλας (φωτογραφία: karditsanews.gr)

«Τα τρακτέρ μας θα ξεκινήσουνε το πρωί για να είμαστε το απόγευμα στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος όλοι», λέει ακόμα.

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε:

Φωτογραφίες εξωφύλλου από: karditsastakra.com, permissos.gr, onlarissa.grSource link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *