Συναισθήματα χαράς για τον πρωθυπουργό καθώς νόμος τους κράτους έγινε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.  «Στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έχοντας βγει τραυματισμένος μετά τη διήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ανάρτηση στον πρωθυπουργικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.

«Είμαστε περήφανοι»

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε αν και 51 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Σχετικά με την ολομέτωπη επίθεση που δέχθηκε από τα έδρανα της Βουλής από τον Αντώνη Σαμαρά, αρκέστηκε να πει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «ο καθένας έχει την άποψή του».

Οι «απώλειες» για τη Ν.Δ. είναι τα 20 «όχι» των βουλευτών της ενώ υπήρξαν και 31 αποχές που ναι μεν διαφώνησαν με το νομοσχέδιο αλλά ακολούθησαν την προτροπή του προέδρου του κόμματος. Από υπουργούς – υφυπουργός απείχαν: Μάκης Βορίδης, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα και Ιωάννης Μπούγας.

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *