Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «ΚΑΥΚΑΚΕΙΑ 2024» για το Ολοκαύτωμα στο Δομένικο Ελασσόνας από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής παρευρέθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Θ. Καρανάσιος.

Στο πλαίσιο τη 81ης Επετείου από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου στο Δήμο Ελασσόνας, μεταξύ άλλων, αποδόθηκε φόρος τιμής στον Μοίραρχο Νικόλαο Μπάμπαλη, Διοικητή της Υποδιοίκησης Χωροφυλακής Ελασσόνας, για τη γενναιότητα που επέδειξε μετά το Ολοκαύτωμα του χωριού και την εκτέλεση 150 περίπου αμάχων στη θέση «Καυκάκι» την 16-02-1943 από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής.

Στις εκδηλώσεις “Καυκάκεια” για το Ολοκαύτωμα στο Δομένικο Ελασσός ο “Θεσσαλάρχης” της ΕΛ.ΑΣ.Στις εκδηλώσεις “Καυκάκεια” για το Ολοκαύτωμα στο Δομένικο Ελασσός ο “Θεσσαλάρχης” της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μοίραρχος Νικόλαος Μπάμπαλης συνέταξε και απέστειλε δύο επιστολές προς το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Αρχηγείο Χωροφυλακής, καθώς επίσης και το Ιταλικό Φρουραρχείο Ελασσόνας, αναδεικνύοντας το έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε.

Απότοκο της γενναίας στάσης του ήταν η σύλληψη, φυλάκιση και καταδίκη του σε θάνατο, γλίτωσε όμως την εκτέλεση και στάλθηκε όμηρος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιταλία, απ’ όπου επέστρεψε μετά την απελευθέρωσή του.

Στις εκδηλώσεις “Καυκάκεια” για το Ολοκαύτωμα στο Δομένικο Ελασσός ο “Θεσσαλάρχης” της ΕΛ.ΑΣ.Στις εκδηλώσεις “Καυκάκεια” για το Ολοκαύτωμα στο Δομένικο Ελασσός ο “Θεσσαλάρχης” της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων μνήμης, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσιος, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικό Διευθυντή Αγάπιο Χαρακόπουλο, καθώς και αντιπροσωπεία αστυνομικών.

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο εκτελεσθέντων στη θέση «Καυκάκι», καθώς και στην προτομή του Μοιράρχου Νικολάου Μπάμπαλη που βρίσκεται στο Δομένικο.

Τέλος, στο Παναγιώτειο Πνευματικό Κέντρο Δομένικου, ο κ. Καρανάσιος πραγματοποίησε σχετική ομιλία, ενώ, στη συνέχεια, απένειμε βραβεία σε οκτώ μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου του Δομένικου που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, δίνοντάς τους, παράλληλα, και αναμνηστικά δώρα.

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *