Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Μόρφου, Βίκτωρα Χατζηαβραάμ.

Ο κ. Κασσελάκης, συνοδευόμενος στη συνάντηση από την τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, τόνισε την ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του διεθνούς αυτού ζητήματος στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων – «λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον δήμαρχο Μόρφου

Σε αντικατοχική πορεία θα συμμετάσχει ο Κασσελάκης

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την ανησυχία του για περιστατικά που έλαβαν χώρα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, τονίζοντας ότι πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις πως δυσμενείς εξελίξεις στο Κυπριακό θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Μόρφου και το δημοτικό συμβούλιου, προσκάλεσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να συμμετάσχει στην αντικατοχική πορεία που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, πρόταση την οποία απεδέχθη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Μόρφου συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ την Παρασκευή το πρωί έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου.Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *