Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, είχε χθες Πέμπτη στην Αγκυρα ο ομόλογός του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Alaa Al-Sukhni ), ο οποίος αναφέρθηκε στις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει «να σταματήσει την ταυτοτική πολιτική» με την Τουρκία

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας από την Ουγγαρία το β’ εξάμηνο του 2024, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Αγκυρα εναποθέτει τις ελπίδες της σε αυτήν την περίοδο για μία πρόοδο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, και ήταν ιδιαίτερα οξύς για το ότι οι Βρυξέλλες προσεγγίζουν μέχρι σήμερα την Τουρκία με βάση την «ταυτότητα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι «Η ΕΕ πρέπει να σκεφτεί στρατηγικά και να σταματήσει την ταυτοτική πολιτική στην προσέγγισή της με την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ δεν πρέπει να θυσιάζονται στους πολιτικούς μικρο-υπολογισμούς ορισμένων χωρών».

«Βασιζόμαστε» στην Ουγγαρία

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «Βασιζόμαστε στην πολύτιμη συμβολή και την υποστήριξη της Ουγγαρίας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην ένταξή μας στην ΕΕ και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ.

»Οπως γνωρίζετε, η Ουγγαρία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους από την 1η Ιουλίου.

»Επομένως, αναμένουμε η ΕΕ να σκεφτεί πιο ορθολογικά όσον αφορά στην ένταξη της Τουρκίας και να υιοθετήσει μια στάση που θα συμβάλει στην περιφερειακή ευημερία και σταθερότητα».

Πηγή: sigmalive.comSource link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *