Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες σκληραίνοντας τη στάση τους, δεδομένου ότι τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι την ερχόμενη Τρίτη θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους στις 18:30.

Αυτή, εξάλλου, είναι η απόφαση που ελήφθη στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας την Πέμπτη.

Κλιμακώνουν οι αγρότες με το μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα, ευελπιστώντας σε πραγματικές λύσεις και όχι μέτρα-ψίχουλα

Την ώρα που οι αγρότες ζητούν πραγματικά μέτρα και όχι «ψίχουλα» όπως λένε, η κυβέρνηση διαμηνύει, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι δεν υπάρχει χώρος για νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών. «Αυτά μπορούσαμε να δώσουμε. Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια» είπε.

Πέραν του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την ίδια ημέρα αποφασίστηκε τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα να πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων, ενώ μέχρι τότε η πολύμορφη δράση των αγροτών σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας θα συνεχιστεί.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μέσα από την κλιμάκωση της κινητοποίησης να έχουμε λύσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων».

«Πρέπει να υπάρχουν τρακτέρ στην Αθήνα»

Σε απάντηση του «όχι» εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και της πρότασης για κάθοδο χωρίς τρακτέρ, ο κ. Μαρούδας είπε ότι πρέπει να υπάρχουν τρακτέρ καθώς «είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους, αυτή είναι η απόφασή μας».

«Εμείς δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε χτες στη Νίκαια. Την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη, γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του».

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε και ο Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν τους αφήσει ειρηνικά, τότε θα φτάσουν στην Αθήνα με το ζόρι.

«Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα – όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Αθήνα» είπε μεταξύ άλλων.

Για να υπογραμμίσει στη συνέχεια: «Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά να αναδείξουμε το ζήτημα. Η απάντηση ήταν ‘όχι’. Ας αναλάβει την ευθύνη, επειδή η απόφαση του μπλόκου ήταν ξεκάθαρη για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ. Οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη, γιατί οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *