Δεν κάνουν βήμα πίσω οι αγρότες. Συνεχίζουν τα μπλόκα, προχωρούν σε κλείσιμο των δρόμων και των τελωνείων και ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη (20/2).

Όπως τονίζουν, οι εξαγγελίες Μητσοτάκη απέχουν από τα πραγματικά αιτήματα και τις ανάγκες τους. Οι ίδιοι ζητούν ουσιαστικά μέτρα και όχι «ψίχουλα» και υπογραμμίζουν πως έχουν βγει στους δρόμους γιατί έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ωστόσο, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει ότι «από το 2019 λύνουμε χρόνια προβλήματα των αγροτών, κάτι που παραδέχονται και οι πιο σκληροπυρηνικοί. Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε αγροτική πολιτική μη περιμένοντας να ξεκινήσουν τα μπλόκα».

«Στη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί ο τρόπος για την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως «η κυβέρνηση λύνει παθογένειες δεκαετιών» και πως «ο κάθε πολίτης, η κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να αντιδρά όπως προβλέπει ο νόμος. Χρειάζεται μια ισορροπία».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι τα μέτρα και οι προτάσεις της κυβέρνησης απαντούν σε πολλά από τα προβλήματα των αγροτών.

«Να μην οδηγηθεί η αντίδραση των αγροτών σε έναν εκτροχιασμό»

Σε αντίθεση με τους αγρότες, που διαμηνύουν ότι η «νέα ΚΑΠ είναι η “ταφόπλακά” μας», ο Παύλος Μαρινάκης επιμένει ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να παλεύει για την πιο ήπια προσαρμογή ως προς την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα συνεχίζει να εφαρμόζει μια πολιτική για όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Και προσθέτει: «Πολύ σημαντική είναι η ρύθμιση των χρεών των αγροτών που είναι σε βάθος δεκαετίας και δεν έχει τόκους. Επιδίωξη είναι να μην οδηγηθεί η αντίδραση των αγροτών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις σε έναν εκτροχιασμό».

Όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τη φορολογία των αγροτών και τον ΦΠΑ εκτός από την τιμή στο ρεύμα, στην οποία έφτασαν στα όρια του κόστους. «Αυτός είναι ένας μηχανισμός μόνιμος. Στη συζήτηση του επόμενου προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί ο τρόπος για την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει χώρος για νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις. «Η αντιπολίτευση θα πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στα κατώτερα από την Ευρώπη επιτρεπόμενα όρια ως προς το ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα», συμπληρώνει.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να γίνουν αποκλεισμοί δρόμων τονίζει ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει.

Εείμαστε η κυβέρνηση που θεσμοθέτησε την παρεμπόδιση των εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. Κάνουμε το αυτονόητο. Είναι συστατικό της Δημοκρατίας», καταλήγει.Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *