Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κτηματομεσιτική εταιρεία του υπέστησαν βαριά ήττα σε υπόθεση μήνυσης για απάτη. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε την Παρασκευή (16/2) πως ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ διόγκωνε επί τούτω την αξία των περιουσιακών στοιχείων του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, Ως ποινή, του απαγορεύτηκε να διευθύνει οποιαδήποτε επιχείρηση στην εν λόγω πολιτεία τα επόμενα τρία χρόνια και του επιβλήθηκε πρόστιμο 364 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόστιμο 364 εκατ. δολάρια στον Τραμπ για απάτη

Η ετυμηγορία 92 σελίδων που εκδόθηκε από τον δικαστή Άρθουρ Ένγκορον στο Μανχάταν αποτελεί απειλή για την αυτοκρατορία ακινήτων του Τραμπ και συνάμα πλήγμα στην προσπάθειά του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ο Έρικ Τραμπ, κρίθηκαν επίσης ένοχοι και τους απαγορεύτηκε να είναι στελέχη οποιασδήποτε εταιρείας στη Νέα Υόρκη τα επόμενα δύο χρόνια.

Εξαπατούσε την Deutsche Bank και άλλους δανειστές

H απόφαση του Ένγκορον είναι μια σημαντική νίκη για την γενική εισαγγελέα της πολιτείας Λετίσια Τζέιμς, η οποία κατέθεσε την εν λόγω μήνυση το 2022. Κατά τη διάρκεια μιας δίκης που διήρκεσε περισσότερους από τρεις μήνες, ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ διόγκωνε επίτηδες τις αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων του στα ετήσια οικονομικά έγγραφα για περισσότερο από μια δεκαετία ούτως ώστε να εξαπατά την Deutsche Bank και άλλες τράπεζες και να του προσφέρουν καλύτερους όρους σε δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τραμπ θα ασκήσει έφεση προκειμένου να μεταθέσει την τελική απόφαση για μετά από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ακόμα και αν ασκήσει έφεση, πάντως, θα καταβάλει πρώτα ένα μεγάλο ποσό υπό τη μορφή εγγύησης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στις 18 Οκτωβρίου 2023.

Η απόφαση του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν Άρθουρ Ένγκορον, αν δεν καταπέσει μετά την έφεση που σίγουρα θα καταθέσει ο Τραμπ, θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση του ελέγχου του 77χρονου Τραμπ πάνω στον εμβληματικό Trump Tower και σε άλλα ακίνητά του στη Νέα Υόρκη.

«Είναι ανίκανοι να παραδεχθούν το λάθος τους»

Ο Ένγκορον ακύρωσε την προηγούμενη απόφασή του από τον Σεπτέμβριο με την οποία διέταξε τη «διάλυση» εταιρειών που ελέγχουν πυλώνες της αυτοκρατορίας ακινήτων του Τραμπ, λέγοντας την Παρασκευή ότι αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο επειδή διορίζει έναν ανεξάρτητο ελεγκτή που θα επιβλέπει τις επιχειρήσεις του Τραμπ.

Στην απόφασή του, ο Ένγκορον έγραψε ότι ο Τραμπ και οι άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση «είναι ανίκανοι να παραδεχθούν το λάθος τους».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *