Ο χώρος πάνω από το τζάκι αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να διαμορφώσεις το δωμάτιο αυτό με στυλ. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο!

Πώς όμως μπορείς να διακοσμήσεις μοναδικά τον χώρο πάνω από το τζάκι σου;

Καθρέπτης πάνω σε τζάκι

Οι καθρέφτες προσδίδουν βάθος στο δωμάτιο διευρύνοντάς το. Πρόκειται λοιπόν για μια κίνηση ματ, ειδικά εάν ο χώρος του καθιστικού σου είναι μικρός. Επίσης, εάν η διακόσμηση του δωματίου συνολικά είναι λιτή, μπορείς να τολμήσεις με έναν καθρέφτη με σημαντικό και ογκώδες πλαίσιο – ακόμα και vintage καθρέπτες αντίκες.

Πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά

Ο χώρος πάνω από το τζάκι είναι ιδανικός για να αναδείξεις τα έργα τέχνης που διαθέτεις ή τα διακοσμητικά που τόσο πολύ σ’ αρέσουν, ώστε να είσαι πάντα σε θέση να τα θαυμάζεις.

Κεριά για ρομαντική ατμόσφαιρα

Για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, μια ιδέα είναι να τοποθετήσεις κεριά πάνω – ή ακόμα και μέρα, στο τζάκι.

Φυτά πάνω στο τζάκι

Τα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν πάνω, δίπλα ή κάτω από αυτό. Μια πράσινη πινελιά φωτίζει πάντα το δωμάτιο και εμπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς, προσκαλώντας σε χαλάρωση και συζήτηση. Είναι σημαντικό ωστόσο να επιλέξεις τα κατάλληλα φυτά, αποφεύγοντας εκείνα τα φυτά που δεν είναι ιδανικά εάν στο σπίτι συγκατοικείς με παιδιά ή κατοικίδια.

Συλλογή αναμνηστικών

Εάν ο χώρος πάνω από το τζάκι σου είναι αρκετά μεγάλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει προσωπικά αναμνηστικά, όπως σουβενίρ από ταξίδια, που κληρονομήθηκαν από την οικογένεια ή συλλέχθηκαν με τα χρόνια.

 Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *