Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο της Σαλέχαρντ, το μοναδικό της πόλης που βρίσκεται εγγύτερα στη σωφρονιστική αποικία IK-3 όπου πέθανε χθες Παρασκευή ο 47χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανέφερε η ομάδα του.

Από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι το νεκροτομείο λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί – Από το νεκροτομείο τους έλεγαν «η σορός δεν είναι εδώ»

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι η μητέρα του, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, και ένας δικηγόρος έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

«Είστε ο έβδομος που τηλεφωνεί, η σορός δεν είναι εδώ»

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα. Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

Σε άλλη ανάρτησή της, η Κίρα Γιάρμις, ανέφερε ότι ένας άλλος από τους δικηγόρους του Ναβάλνι, ο οποίος πήγε στην Ανακριτική Επιτροπή του Σαλέκχαρντ, ενημερώθηκε ότι «η αιτία του θανάτου του Αλεξέι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, έχει διενεργηθεί νέα ιστολογική εξέταση».

«Τα αποτελέσματα υποτίθεται ότι θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα. Είναι προφανές ότι λένε ψέματα και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την παράδοση της σορού», σημειώνει η Γιάρμις.

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *