Με συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα και συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέσα στο Σαββατοκύριακο, επιμένουν στις διεκδικήσεις τους οι αγρότες. Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους ενώ στα μπλόκα οι επικεφαλείς σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι εμφανής. Οι αγρότες και σε μία συμβολική κίνηση αναμένεται να σηκώσουν την μπάρα στα διόδια Μοσχοχωρίου για την ελεύθερη διέλευση των Ι.Χ αυτοκινήτων.

Στο τελωνείο της Νίκης, στη Φλώρινα συνεχίζεται ο συμβολικός αποκλεισμός κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Κλειστή για δύο ώρες παρέμεινε η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, την οποία απέκλεισαν και χθες (16/2) αγρότες της Χαλκιδικής, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς.

Από σήμερα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και από τους συμβολικούς αποκλεισμούς θα περάσουν σε πολύωρους, ενδεχομένως και επ’ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων.

Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες τονίζουν πως θα αποκλείσουν την ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και πιθανώς να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *