Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την  αιφνιδιαστική έφοδο αστυνομικών πλαισιωμένων από δικαστικό λειτουργό, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και την κατάσχεση σκληρών δίσκων με συνομιλίες της νύχτας της τραγωδίας των Τεμπών.

«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει την τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Το κάνει αυτό ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί της τοξικότητας όταν βλέπουμε συνέχεια το τρίπτυχο διαφθορά-συγκάλυψη-ατιμωρησία. Όταν βλέπουμε στελέχη του πυρήνα του Μαξίμου να εμπλέκονται σε κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και αντί να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη να βρίσκονται στο απυρόβλητο», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εμείς απαντάμε με την αγωνία και την προσπάθεια μας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχιζόμενες θεσμικές μας πρωτοβουλίες».

«Οι θεσμικές μας πρωτοβουλίες φέρνουν αποτελέσματα»

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι: «Την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, η οποία έφερε αποτελέσματα. Δύο από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν το πρωί ο ίδιος κατήγγειλε συμφέροντα ότι προσπαθούν να τον αποσταθεροποιήσουν, το βράδυ ήταν οι γεφυροποιοί με τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Και, βέβαια, τους «θυσίασε» -όπως έκανε και με τον κ. Δημητριάδη πριν από μερικά χρόνια- για να μην φορτωθεί ο ίδιος τα ζητήματα αυτά.

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις συνεχιζόμενες θεσμικές μας πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Ανδρουλάκης

Επίσης, τη Δευτέρα πήγαμε στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και καταθέσαμε αναφορά για το επίδικο ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας, που δεν είναι άλλο από το ότι ένα «τοξικό χέρι» την ώρα του εγκλήματος των Τεμπών με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, είχε προτεραιότητα να πάρει τα ηχητικά, να τα χαλκεύσει και να τα δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Κι ενώ επί έναν χρόνο η δικαιοσύνη δεν είχε κάνει τίποτα, μαθαίνουμε ότι χθες ο εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, με εντολή του, έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά, που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών.

Άρα, πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι εμείς ερχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων για να απαντήσουμε σε ένα κοινωνικό αίτημα: Στη δίψα του ελληνικού λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί του, όσο ο ίδιος υπηρετεί τη διαφθορά, την συγκάλυψη και την ατιμωρησία.

Φέρνουν, λοιπόν, καθημερινά οι θεσμικές μας πρωτοβουλίες αποτέλεσμα, σε σχέση με αυτά που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, τα σόου, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα».

Δείτε όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης

Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *