Τρία χρόνια συμπλήρωσε πρόσφατα η πρώτη και μεγαλύτερη «Ενεργειακή Κοινότητα HΡΩΝ ΕΝ.Α.» της εταιρείας ΗΡΩΝ, που απαριθμεί πλέον 5.000 μέλη.

Ο ΗΡΩΝ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, παρουσίασε τον Ιανουάριο 2021 στην ελληνική αγορά την «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α», προσφέροντας πρόσβαση στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας σε νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, αλυσίδες καταστημάτων μέσω εκπτώσεων στον λογαριασμό ρεύματος.

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α», είτε δεν επιθυμούν, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη τους, με μία απλή προϋπόθεση: να επιλέξουν τον ΗΡΩΝΑ ως προμηθευτή τους.

Ο ΗΡΩΝ μελέτησε με προσοχή το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, κάθε Κράτος-Μέλος θα πρέπει να απαγορεύσει τα συστήματα ενεργειακού συμψηφισμού που δεν επιτρέπουν το διαχωρισμό της ενέργειας που παράγεται από αυτήν που καταναλώνεται. Έτσι, σχεδίασε την ενεργειακή κοινότητα του μέλλοντος, τη μοναδική που είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τονίζει η εταιρεία.

Επισημαίνεται, επίσης, πως η «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» αποτελεί εδώ και 3 χρόνια τη μοναδική ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία, αξιοποιώντας τα εργαλεία που της χορήγησε ο ευρωπαίος νομοθέτης και ενσωματώθηκαν πρόσφατα και στο εθνικό μας δίκαιο, ξεπέρασε: (α) Τα περιοριστικά όρια της Περιφέρειας και (β) Την υποχρέωση κατοχής ενός έργου ΑΠΕ, προσφέροντας τη δυνατότητα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, σε όλη την Ελλάδα με έργα ΑΠΕ του Ομίλου ΗΡΩΝ ή/και τρίτων παραγωγών.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΗΡΩΝ, Γιώργος Κούβαρης

Συμμετοχή στα οφέλη της πράσινης ενεργειακής μετάβασης

Επιπρόσθετα, η «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» εξασφαλίζει χωρίς διακρίσεις τη συμμετοχή όλων στα οφέλη της πράσινης ενεργειακής μετάβασης. Πιο συγκεκριμένα ενσωματώνει τους τρεις βασικούς πυλώνες της πράσινης ενεργειακής μετάβασης:

1. Ενεργειακή Ασφάλεια γιατί δημιουργεί εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού όπως τα φωτοβολταϊκά πάρκα. Η «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α», από τις αρχές του 2021, δηλαδή πολύ πριν την ενεργειακή κρίση κατάφερε να δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην πράσινη ενέργεια.

2. Ενεργειακή Δικαιοσύνη γιατί η «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» δεν αποκλείει κανέναν καταναλωτή -Πελάτη της από το να γίνει μέλος της, αλλά, αντίθετα, διαχέει τα οφέλη της πράσινης ενέργειας σε όλους, αναλογικά και χωρίς προνομιακές επιδοτήσεις.

3. Βιωσιμότητα γιατί διασφαλίζει τη χρηματοδότηση έργων που παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α» συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη και αυτού του στόχου, καθώς η συμφωνία με τον παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας (ΗΡΩΝ) για την προαγορά ποσοτήτων πράσινης ενέργειας από το φωτοβολταϊκό πάρκο εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Ο κ. Γιώργος Κούβαρης, Πρόεδρος του Ομίλου ΗΡΩΝ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, τα οφέλη της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ παύουν να είναι προνόμιο των λίγων. Μέσα από την Ενεργειακή Κοινότητα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, ο ΗΡΩΝ παραδίδει τη δύναμη του ήλιου στα χέρια όλων των καταναλωτών-Πελατών της, φέρνοντας τη Δημοκρατία της Ενέργειας και θέτοντας τη βάση για δημιουργία της μεγαλύτερης ενεργειακής κοινότητας. Από σήμερα, ο κάθε ένας από εμάς είναι σε θέση να «παράγει» την ενέργεια που καταναλώνει και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε περήφανοι για την ευρεία ανταπόκριση και συμμετοχή στην κοινότητά μας και αισιόδοξοι πως ακόμη περισσότεροι καταναλωτές θα αντιληφθούν την αξία της και θα θελήσουν να γίνουν μέλη της».

Πηγή: ΟΤSource link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *