Βολές κατά της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό -φέρνοντας ως παράδειγμα την Κύπρο και την Πορτογαλία- εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, με αφορμή την πρωινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, «ο κ. Μητσοτάκης, ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ασυδοσίας στην αγορά και της διεύρυνσης των ανισοτήτων, επιμένει να μη μειώνει τους έμμεσους φόρους».

«Ο κ. Μητσοτάκης που μάζεψε 7 δισ. ευρώ παραπάνω ΦΠΑ (από το 2021), αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους»

Ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «για το θέμα της ακρίβειας θα στείλει, λέει, μία… επιστολή στην Ευρώπη», ενώ, την ίδια στιγμή, «ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα «τρέχει» με πάνω από 5% και η χώρα είναι δευτεραθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, «η Κύπρος και η Πορτογαλία, που μηδένισαν τον ΦΠΑ σε κρεατικά και λαχανικά, έριξαν τον πληθωρισμό τροφίμων στο 1,2% και στο 0,33%, αντίστοιχα».

Καταληκτικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει πως «ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης που μάζεψε 7 δισ. ευρώ παραπάνω ΦΠΑ (από το 2021), αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους για να μαζεύει χρήματα και να πιέζει τις μικρές επιχειρήσεις».

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Παππά:Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *