Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εφηύρε ολίγα μικρά τεχνάσματα για να μην αναφέρεται ούτε διαδικτυακώς στη συνταγματική ονομασία της χώρας της, «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», στην επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠτΔ της χώρας ανανεώθηκε και στην αρχική σελίδα, δίπλα στο οικόσημο, δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης

H συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας στην κατηγορία «MK», όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.

Η «πρόεδρος», σκέτο

Στην μία από τις κύριες κατηγορίες της ιστοσελίδας αναφέρεται απλά «Πρόεδρος», χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης. Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα είχε συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία της στις 12 Μαϊου, αποκάλεσε τη χώρα της ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία», με το συνταγματικό της όνομα δηλαδή.

Η 71χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξελέγη πρόεδρος της χώρας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία στις 8 Μαΐου, ως υποψήφια του ακροδεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά τού μέχρι πρότινος σοσιαλδημοκράτη προέδρου της χώρας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Γραμμή και πάγια θέση του VMRO, που διαφωνούσε εξαρχής με την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ότι αρνείται να ονομάσει τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία».Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *