Με μια μακροσκελή του ανακοίνωση ο CEO του Telegram Πάβελ Ντούροφ, ελεύθερος πια, μιλάει για όλα τα σχετικά σημεία της σύλληψής του και δηλώνει πως ήδη η πλατφόρμα παίρνει μέτρα για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και εγκληματικές ενέργειες που μπορεί να συντονίζονται μέσω της πλατφόρμας. Κάνει μερικές πολύ κρίσιμες παρατηρήσεις σχετικά με την σύλληψή του και υπογράμμισέ την έκπληξή του για την σύλλυψή του.

Υπογράμμισε πως «Η Telegram διαθέτει επίσημο αντιπρόσωπο στην ΕΕ, ο οποίος δέχεται και απαντά στα αιτήματα της ΕΕ. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ήταν δημόσια διαθέσιμη για οποιονδήποτε στην ΕΕ που θα ψάξει στο Google «Telegram EU address for law enforcement»». O Εμανουέλ Μακρόν έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την σύλληψη του Ντούροφ.

Συνέχισε λέγοντας πως «οι γαλλικές αρχές είχαν πολυάριθμους τρόπους να με προσεγγίσουν για να ζητήσουν βοήθεια (…) όταν μου ζητήθηκε, τους βοήθησα προσωπικά να δημιουργήσουν μια τηλεφωνική γραμμή με το Telegram για την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας στη Γαλλία». Το κυριότερο επιχείρημά του είναι πως «Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινάει νομική διαδικασία εναντίον της ίδιας της υπηρεσίας» και όχι να συλλαμβάνει τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Όσες φορές δεν βρέθηκε η «σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας» το Telegram εγκατέλειψε τη χώρα αυτή

Ανέφερε πως «Η χρήση νόμων από την προ smartphone εποχή για να κατηγορηθεί ένας CEO για εγκλήματα που διαπράττονται από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση. Η δημιουργία τεχνολογίας είναι ήδη αρκετά δύσκολη. Κανένας καινοτόμος δεν θα κατασκευάσει ποτέ νέα εργαλεία αν γνωρίζει ότι μπορεί να θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος για πιθανή κατάχρηση των εργαλείων αυτών».

Έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την Ρωσία

Μίλησε για την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας και τον συνδυασμό νόμων «περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής με τις απαιτήσεις επιβολής του νόμου και τους τοπικούς νόμους με τους νόμους της ΕΕ». Δηλώνοντας πως έχει χρέος να προστατεύει τους χρήστες του Telegram «σε αυταρχικά καθεστώτα διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν γίνεται κατάχρησή τους σε χώρες με αδύναμο κράτος δικαίου».

Δήλωσε πως όσες φορές δεν βρέθηκε η «σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας» το Telegram εγκατέλειψε τη χώρα αυτή. «Όταν η Ρωσία απαίτησε να παραδώσουμε «κλειδιά κρυπτογράφησης» για να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση, αρνηθήκαμε και το Telegram απαγορεύτηκε στη Ρωσία. Όταν το Ιράν απαίτησε να μπλοκάρουμε τα κανάλια ειρηνικών διαδηλωτών, αρνηθήκαμε και το Telegram απαγορεύτηκε στο Ιράν».

Δήλωσε πως «Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε αγορές που δεν είναι συμβατές με τις αρχές μας, επειδή δεν το κάνουμε αυτό για τα χρήματα. Οδηγούμαστε από την πρόθεση να φέρουμε το καλό και να υπερασπιστούμε τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε μέρη όπου αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται». Στην συνέχεια της ανακοίνωσης παραδέχθηκε τα προβλήματα στη λειτουργία του Telegram και απαρίθμησε τα βήματα που γίνονται ώστε να είναι μια πιο ασφαλής πλατφόρμα.

Υποσχέθηκε πως θα επιβλέψει ο ίδιος κάθε προσπάθεια διόρθωσης των ατελειών της πλατφόρμας και πως θα ενημερώνει για την πρόοδο των κινήσεων αυτών.

Πηγή: Telegram





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *