Ο δήμαρχος Σκοπέλου ζητά τη δρομολόγηση σκάφους για δύο εβδομάδες

Αποκομμένα είναι συγκοινωνιακά τα νησιά των Βορείων Σποράδων από το Μαντούδι, καθώς δεν γίνονται δρομολόγια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, κάτι που σημαίνει ότι ελάχιστοι άνθρωποι θα επιλέξουν να πάνε στο νησί, καθώς πρέπει να πάνε στον Βόλο και στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο πλοίο, χάνοντας δύο… μέρες. Ο δήμαρχος ζητά να δρομολογηθεί ένα σκάφος για να καλύψει τα νησιά με τη Β. Εύβοια για δυο εβδομάδες το Πάσχα και κρούει κώδωνα κινδύνου ότι στη Σκόπελο οι κάτοικοι θα κάνουν Πάσχα μόνοι και δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα.
Ο δήμαρχος μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Δ. Καρεκλίδη και είπε ότι προς Μαντούδι δεν υπάρχουν δρομολόγια όλο τον χειμώνα, αλλά τώρα που έρχεται η περίοδος του Πάσχα, αν κάποιος θέλει να πάει στα νησιά, πρέπει να κάνει πολύ μεγαλύτερο ταξίδι με περισσότερα έξοδα.

«Δεν θα επιλέξουν τις Σποράδες για το Πάσχα»

«Αν κάποιος από την Βόρεια Εύβοια θέλει να έρθει για Πάσχα στην Σκόπελο και είναι τετραμελής οικογένεια, πρέπει να πάρει το αυτοκίνητό του, για να πάει στον Βόλο, να μείνει σε ξενοδοχείο με δύο δωμάτια και την επόμενη μέρα να πάρει το πλοίο για να έρθει στο νησί», ανέφερε ο κ. Περίσσης.
Ο δήμαρχος είπε ότι αν είναι να μπει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία και τα έξοδα, δεν θα επιλέξει τις Σποράδες για το Πάσχα, ενώ τόνισε ότι πρόβλημα θα έχουν και οι Σκοπελίτες που μένουν στην Αθήνα και θέλουν να πάνε στο νησί και οι άνθρωποι που έχουν εξοχικά σπίτια στο νησί.
«Μας είπαν ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, λειτουργικής και άλλης φύσης, αλλά αυτά θα μπορούσαν να λυθούν, τουλάχιστον για την περίοδο των δύο εβδομάδων των εορτών», τόνισε ο κ. Περίσσης.
Επίσης είπε ότι υπήρχε μια πιθανότητα να προσεγγίζει το Μαντούδι το «Εξπρές Σκιάθος», αλλά έγινε γνωστό ότι δεν γίνεται γιατί υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα και ζήτησε το πλοίο από τον Βόλο να πιάνει και το λιμάνι του Μαντουδίου έστω και μερικές φορές την εβδομάδα για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Όσον αφορά στα δρομολόγια του Βόλου, ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία, ωστόσο το πρόβλημα είναι η ώρα αναχώρησης (7.30 το πρωί), που αναγκάζει κάποιον να διανυκτερεύσει στον Βόλο για να πάρει το πρωί το πλοίο. Ακόμη είπε ότι τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθεί άλλο ένα πλοίο, αλλά θα αποπλέουν για τα νησιά δύο πλοία την ίδια ώρα!
Ο δήμαρχος είπε ότι η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα να αποτρέπονται όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από Αθήνα, για να περάσουν το Πάσχα στα νησιά των Σποράδων. Ο ίδιος είπε ότι στο νησί πλέον πηγαίνουν όσοι έχουν ιδιαίτερο λόγο να ταξιδέψουν και αφού ταλαιπωρηθούν για δύο μέρες…
Σύμφωνα με τον κ. Περίσση, γίνεται μια προσπάθεια μήπως και υπάρξει επιδοτούμενη γραμμή για όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά για το Πάσχα, δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, εκφράζοντας την απογοήτευσή του.



Source link

Από skopelostv