Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης -παράρτημα Β. Σποράδων διοργανώνει Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης μέσα στο 2024, στην πόλη της Σκοπέλου.  Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες (από 18 ετών και άνω) οποιασδήποτε ηλικίας και φυσικής κατάστασης και πέρα από την κατάρτιση ενός μελλοντικού εθελοντή διασώστη, προσφέρει και γνώσεις σε μεθόδους αυτοπροστασίας πολύτιμες για όλους.

Ο νέος Εθελοντής και υποψήφιος Διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της Σχολής Βασικών Γνώσεων, αποκτά τη δυνατότητα να συνεισφέρει σωστά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορεί κάποιος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του, να ενταχθεί στο επιχειρησιακό δυναμικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και γι’ αυτό η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Οι Θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει η εκπαίδευση είναι οι παρακάτω:

  • Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
  • Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης (τακτικές αναρρίχησης & χρήσης εξειδικευμένων υλικών).
  • Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.).
  • Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών (επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών κ.α.)
  • Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
  • Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου (θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.α.).

Το κόστος της Βασικής Σχολής Εκπαίδευσης ανέρχεται στα 58 ευρώ (συν τα οδοιπορικά των εκπαιδευτών της Κεντρικής Διοίκησης δηλαδή μεταφορικά από και προς Θεσσαλονίκη, διαμονή και διατροφή). Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εκπαίδευση, εκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο 6945247329 ή στο email: [email protected].

Οι εγγραφές για το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου 2024.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *