Ο Γιάννης Κούκας είναι ένας από τους κατοίκους του Βλοχού Καρδίτσας που άφησε την ζωή στις μεγάλες πόλεις για να ζήσει στο χωριό, χωρίς να γνωρίζει αυτό που θα ζούσε μαζί με τους συγχωριανούς του στην περίοδο των πλημμυρών από την κακοκαιρία Ντάνιελ και Ελίας.

Έξι μήνες μετά τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών, είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να μετεγκατασταθούν στον χώρο του Δήμου Παλαμά, όπου ανήκει η κοινότητα τους.

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση ισχύει και για τους κατοίκους του Βλοχού, αρκεί οι ίδιοι να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους.

Ανεξάρτητα από την τελική τους απόφαση, οι κάτοικοι του Βλοχού, ζητούν μέτρα ασφαλείας για τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο από πλημμυρικά φαινόμενα και ασθένειες καθώς ούτε τα νερά έχουν αποχωρήσει παντελώς, ούτε τα σπίτια τους είναι ακόμη κατοικήσιμα.

Όποια κι αν είναι η απόφαση τους, οι κάτοικοι του Βλοχού δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν το χωριό τους, αντίθετα, θέλουν να το ζωντανέψουν και να το καταστήσουν ένα χωριό που θα έχει ζωή και συνέχεια στην παραγωγική διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *