Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δεύτερη συνεχόμενη φορά διεκδικώντας το προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι κατάφεραν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το χρίσμα από τα κόμματα που εκπροσωπούν.

Από την μία ο νυν πρόεδρος εξασφάλισε τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών, καθώς υπερέβη το απαιτούμενο όριο (1.968 αντιπρόσωποι στο συνέδριο) για να αναδειχθεί υποψήφιος.

Με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε πλέον μαθηματικά το χρίσμα, κερδίζοντας τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων (1.215) στο προσεχές συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Με αυτόν τον τρόπο επισημοποιείται έτσι πως —εκτός συγκλονιστικού απροόπτου— για πρώτη φορά δυο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια.

«Οι ψηφοφόροι τώρα καλούνται να επιλέξουν το μέλλον αυτής της χώρας» είπε ο Μπάιντεν

Ακόμη, μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση σε οξύ τόνο, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τον κ. Τραμπ πως απειλεί «τη δημοκρατία», αν όχι την «ίδια την ιδέα της Αμερικής». «Οι ψηφοφόροι τώρα καλούνται να επιλέξουν το μέλλον αυτής της χώρας.

Θα υψώσουμε το ανάστημά μας και θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, ή θα αφήσουμε να την κατεδαφίσουν; Θα προασπίσουμε το δικαίωμά μας να επιλέγουμε και να προστατεύουμε τις ελευθερίες μας ή θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές να μας τις πάρουν;».

Σημειώνεται ότι τα χθεσινά αποτελέσματα θεωρούνταν τετελεσμένα και για τους δύο αντιπάλους. Η τελευταία αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, η Νίκι Χέιλι, εγκατέλειψε την περασμένη εβδομάδα.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *